NOBILIARI GENERAL CATALÀ - VOLUM V

NOBILIARI GENERAL CATALÀ - VOLUM V

Editorial:
INSTITUCIÓ CATALANA DE GENEALOGIA I HERÀ
Año de edición:
Materia
HISTORIA
ISBN:
978-84-941352-1-7
Encuadernación:
CARTONÉ
Disponibilidad:
Disponible en 2 días

190,00 €
Comprar

NOBILIARI GENERAL CATALÀ – VOLUM 1

Aquest primer volum del nobiliari general exposa, en forma de quadres o taules descendents, la genealogia de les famílies que van governar els primitius comtats i vescomtats del que després seria el Principat de Catalunya.

També cal fer constar que, encara que la dinastia que va regir el Casal de Barcelona es va extingir en línia agnatícia amb el comte-rei Martí I l’Humà, hi va haver, però línies menors. S’inclouen també la línia dels comtes-reis de la dinastia dels Trastàmara i la dels Àustria. No inclou la dinastia dels Borbó perquè, amb els decrets de Nova Planta, el Principat de Catalunya va ésser annexionat a la Corona de Castella per «justo derecho de conquista».

Volum I

Llinatges comtals i vescomtals (els primitius comtats de Barcelona, Besalú, Cerdanya, Empúries, Osona, Pallars Sobirà i Jussà, Ribagorça, Rosselló, Tarragona, i Urgell; i les famílies que se’n deriven: Castellvell, Castellet, Ayerbe, Híxar, Castre, etc.; i el vescomtats d’Àger, Barcelona, Bas, Berguedà, Cabrera, Cardona, Castellbò, Castellnou, Cerdanya, Conflent, Fenollet, Rocabertí, Tatzó, i Vilamur, i famílies que n’han sorgit, com els Besora, Ribes, Santmartí, Vallferrera, etc).
És una eina de treball fonamental i de gran utilitat per als investigadors i afeccionats, tant nacionals com estrangers, que disposaran d’una obra fàcil de consultar, d’un material de gran interès per a situar o emmarcar personatges i famílies en treballs i estudis històrics i biogràfics. És palesa també la importància que pot tenir per als ensenyants i els estudiants, per a les biblioteques i els arxius.

Autor: Armand de Fluvià

Direcció i producció: Ignasi Ametlla

Pròleg: Josep M. Salrach
Escuts: Xavier Garcia

Direcció i producció: Ignasi Ametlla
Infografia: Ignasi Ametlla
Format: 30,5 x 43,5 cm (A3)
Presentació: Relligat en tela
ISBN: 84-941352-1-7 (obra completa)
Pàgines: 160

Otros libros del autor