VIDA DE GANDHI

VIDA DE GANDHI

Editorial:
DOCUMENTA BALEAR DOCUMENTAL BALEARS
Año de edición:
Materia
BIOGRAFÍAS
ISBN:
978-84-17113-41-4
Páginas:
144
Encuadernación:
RÚSTICA
Disponibilidad:
RECÍBELO EN 72H

13,00 €
Comprar

M. K. Gandhi (1869-1948) va ser un dels pares de la independència de l'Índia, que abans del 1947 es trobava sota el domini de l'Imperi britànic. Els seus mètodes, basats en la tradició hindú, preconitzaven com a mètode de lluita la no-violència, ahimsa, i la resistència pacífica, satyagraha. Tremendament coherent amb ell mateix, Gandhi va ser fidel a aquests principis fins al final de la seva vida. Va morir assassinat a mans d'un fanàtic hindú l'any 1948.

Aquesta biografia de Gandhi va ser escrita per Edmond Privat, filòleg suís que va conviure durant setmanes amb el Mahatma en un viatge en vaixell d'Europa a l'Índia. A causa d'aquest coneixement de primera mà, és un text que traspua simpatia i està enriquit amb uns detalls que no podem trobar en altres biografies més acadèmiques. Va ser escrita originàriament en esperanto, la llengua internacional creada per Ludwik Zamenhof.
S'hi remarquen els aspectes més destacats de la vida de Gandhi, com l'ambient familiar, l'estada a Sud-àfrica, les vagues de fam, les llargues estades a la presó, la incansable defensa dels pàries i dels treballadors, les marxes pacífiques, els èxits polítics, i també els entrebancs i frustracions.
Repassant la seva vida, veiem com Gandhi ens inspira encara en les nostres lluites actuals.